Glaspartier

Att släppa in ljus i sitt hem kan vara det som gör skillnad mellan liv i hemmet eller inte. Alla behöver naturligt solljus för att må bra och det är en bra källa till ljus då det inte drar elektricitet. Man kan välja att placera stora eller små glaspartier i sitt hem beroende på vad man känner för. Om man har en fantastisk utsikt utanför så kan det vara extra kul att installera stora glaspartier och så vidare.

Glaspartier som ljudisolerar

Genom att placera glaspartier i ditt hem som är med dubbla eller till och med trippla glas kan vara en bra idé om det är mycket ljud i närområdet. Det kanske är en flygplats eller trafikerad väg i närheten och de vill man ju såklart inte bli störda av. Det kan finnas fördelar med att ljudisolera även om man har det rätt lugnt och tyst runtomkring sig eftersom det även kan vara värmeisolerande med flera lager glas.

Glaspartier för dekoration

Om man gillar att låta naturen vara en del av inredningen så bör man absolut sätta in stora glaspartier som formar ett samspel mellan det som sker inomhus och utomhus. Man kan även välja olika färger och form på glaset och fönsterkarmen för att ge lite mer spänning och göra glaspartiet mer unikt. Det finns många ställen där man kan få inspiration, både i den fysiska och digitala världen.

Tips för hemmafixaren

Om man vill installera glaspartier själv så bör man ha lite erfarenhet av hur det är att jobba med olika material. Trä vidgar sig bland annat under olika perioder och då kan det göra så att glasen spricker om man inte installerat dem korrekt. Sedan finns det risk att det blir en glipa mellan fönsterpartiet och det andra materialet och därför bör man läsa på eller kolla på videos innan man börjar bygga.